21.09.2014

03/11/2014 18:01

V posledních letech v tuto dobu jezdíme do Oslavan, kde se potkávají milovníci retrieverů na klubové výstavě RK.  Buď jen nahlédnout na známé nebo se aktivně zúčastnit. Letos jsem přihlásila Angiie , fenku našeho prvního odchovu, která se  tady zapojila do boje o místa nejvyšší. V třídě mladých, ve věku 14 ti měsíců nastoupila v konkurenci dvou  krásných fenek. S mladým psem vyhrála boj o titul J BOB, což je pro nás velké ocenění našeho chovu.  Na této výstavě splnila Angiie poslední podmínku pro udělení JCh ČR.Byla změřena ..58cm,úplný chrup, nůžkový.

Protože pro rok 2014 se na klubových zkouškách nezískává LU, Angiie má PZ i SZVP,byla nahlášena na PZ u OMS Olomouc . Tyto zkoušky jsme museli odpískat.. háravou fenu tam nechtěli...  Alespoň jsme zajistili rentgeny kloubů a kyčlí, které jsme pořád odkládali. Trochu jsme se obávali, čím ty všechny fajn výsledky budou vykoupeny. Při rozbalování obálky s posouzenými tlapami se mi dělalo mdlo, ale hurááá i tady je všechno v pořádku. DKK 0/0, DLK 0/0.

Premiérový den byl pro Zacka (Zodiac Silver Boy Kelečský poklad). Naše psí mimino... nastoupilo ve třídě štěňat . Paní rozhodčí ocenila jeho ladný pohyb a moc se nám líbila slova... vycvičený... a musím souhlasit, že neposkakoval, nekousal a dokonce i chvilku postál...s VN1 nastoupil do závěrečné přehlídky retrieverů za plemeno. Radost nám udělalo jeho všeobecně vyrovnané chování v rušním  prostředí... prostě spokojenost.