Aktuálně

07.03.2014 20:15

Žádné nové zprávy v novinkách, nejsou znakem klídku na našem dvorku. Ba naopak, neustálé dění, kolem našich odchovů westíků i česepíků, nám zabírá spoustu času. Jsme rádi, že všem , kteří jsou s námi v kontaktu, můžeme poradit, pomoct, setkat se apd.

Pár dnů po radostné zprávě o Astonově úspěšné premiéře na výstavě, nás překvapila informace o prodeji naší holčičky cbr, Abigail. Paní, která se jí snažila max. věnovat, se dostala do situace, která rozhodla o dalším osudu Abíí..Megíí. Meginka se vrátila k nám domů, kde se začala intenzivně učit loveckým dovednostem. Základní cviky poslušnosti zvládala na jedničku ze cvičáku. Dnes po necelých dvou měsících předává aport v sedě do ruky, hledá ve vysoké trávě, po stopě dohledá pána ... Je to velmi přítulná a učenlivá fenka, prostě zlatíčko.

                                  

                                    

V lednu se přijel ukázat i Argo (cbr). Za bráchou přijely i Ashley, Angie a samozřejmě Megii. Největší obavy z této partičky měla Atta, která si oddechla, když se za všema zavřela vrátka.

                                 

K pravidelným návštěvám patří i Amaley (whwt), která se u nás připravuje na svou první výstavu. Trimování, postoje , chůze ..to všechno si vzala na starost Gabka .

                            

Na kynologických akcích minulých roků, jsme potkali spoustu super lidí. Setkání u vína, nápad  jednoho z nich, Pavla Lusczaka, se nám podařil zrealizovat 8.2.2014. Sešla se parta lidí a pejsků se stejným koníčkem a zájmem. Akce ve sklípku se vydařila a myslím, že na ni budeme všichni rádi vzpomínat a snad , uvidíme , bude i pokračování..:).

                           

Letošní únorový DUO CACIB  proběhl o víkendu 22. 2 . - 23. 2. Alannis tentokrát zůstala doma oba dny. Atta si v sobotu i v neděli vyběhala ve třídě šampionů CAC , tím splnila poslední podmínku pro udělení titulu Český šampion. Výstavní dění si v sobotu okoukala Amálka (whwt). Byla prvně v centru takového dění a zvládla to výborně. V neděli nastoupila do tř. dorostu a skončila s oceněním VN1. Veškerou přípravu, včetně úpravy srsti zvládla Gabka, takže ocenění pro ni bylo a je velmi cenné..:), pro nás samozřejmě také. V neděli jsme vzali na zkušenou i Megií. Její klidné a vyrovnané chování nás velmi potěšilo a možná navedlo na novou myšlenku…

                                           

Je začátek března, letošní mírná zima pomalu končí. Snažíme se využít krásných dnů na procházky a výcvik naší rozrůstající se smečky.

 Naši psí puberťáci mají své vrtochy, své silné i slabé stránky. Neznáme všechny odpovědi, ale snažíme se je najít a dál se  o ně podělit. Vždyť spokojenost majitelů i pejsků, patří k nejhezčím odměnám…