Balík novinek

04.07.2023 07:36

Od posledního uložení novinek uběhlo dobrých x dnů. Zprávy o dění u nás jsou nejčerstvější na sociálních sítích, facabooku a instagramu. Hledejte nás pod našimy jmény(Jana nebo Gabriela) a podle fotek, kterých je tam spousty. Do kontaktů  přidávám tel.  na Gabču, která je rovnocenným partnerem v naší CHS od Hošťálky.

To, co nikdy nepřebolí a je i teď těžké napsat, patří k životu. Lásku k plemenu, různé cesty, mnoho nových přátel nam do života přinesla Attinka z Koleského statku, která po svych 12 narozeninách usnula a odešla za duhový most. Moc na ni vzpomínáme, vždycky bude ta PRVNÍ. S rozervaným srdcem jsem nejen já, ale celá rodina, musela přijmout nečekaný odchod Zacka, který jako vášnivý lovec nechal své srdíčko utichnout v lovecké vášni. Tolík mi chybíš, lumpe.... Ne dlouho za svým loveckým parťákem, odešla i Donka (z Holubče).   NIKDY TO NEPŘEBOLÍ   N I K D Y NEZAPOMENEME... 

Z loňského vrhu CHesapeaků E, který za pár dnů oslaví své první narozeniny, vyrostlo 11 mladých puberťáků. Od všech dostáváme různě zprávy, na všechny jsme moc pyšní. Některé jsme už mohli vidět na výstavách, Ezake Luka má splněné podmínky k udělení junior šampiona s tit BOJ i BOS, díky majitelce Marketě Hrubešové a její rodině, kteří už mají jednoho našeho pejska, Cristal Zack (Ozák). Elsie Next, je také na cestě ke svému šampionovy uspěšná,stejně tak její sestra Elka Next (BOJ KCHLS Humpolec). Uspěšnou premiéru na výstavě v Humpolci s V2 má i Emet Luka .  S námi jezdí , u nás cvičí  Eaton Luka ( Bakula, VN, 2xBOJ..) zajímavé poslání u Jitky má Enni Next, která cvičí vyhledávání na plochách.. záchranařina. Je dost divoká, ale v nejlepších rukou,nedávno projevila empatickou vlohu k dětem s postižením a holky.. pravděpodobně rozvinou svou činnost i tímto směrem. Máme zprávy z Rakouska, kde v soužití s velkým počtem zvířátek žije Andělka a moc si to užívá. Nebo naše zlatá rezavá Elza, která je super parťákem své starší labradorce. Divoká Terka žije a učí se loveckým základům tak, jak jsme si to přáli a je to moc šikovná holka. Na všechny i na ty ,co jsem nejmenovala, jsme pyšní a přejeme mnoho zdraví a legrace k nadcházejícím narozeninám.

Loňský rok štěňátek, přinesl do naší rodiny westí holčíčku po Jackince a Oskarovi. Genny Star od Hošťálky, byla podzimní téma, jestli zůstane nebo ne, v rodném domě. Všechny ty okolnosti... Genna  je naším novým přírustkem. Dlouho..ještě, jsme tak akční štěně(,ani cbr ani jgt ) něměli. Její sestra a tří bráchové rostou podle představ ve svych milujících rodinách.V červenci budou mít 9. měsíců a cesta kudy povede..

Minulý rok, v tuto dobu, na pracovní cestu, naběhla i naše Daisy a Gabka. Holky si musely hned na začátku máknout. Nexa byla nastávající mamina, tak Daisy měla zachránit její přihlášené zkoušky, na které se rozhárala, takže... skoro. Přes to všechno a horké letní dny, získaly holky několik CACT titulů, vyhrály zkoušky a Pohár Moravy, nastoupily na klubové všestranné zkoušky (tam i Nexa po štěnatech , ale ... s 0 jela, no stane se ). Daisy i Gabky premiéra i na všestrankách s CACT a nominací do letošního MSR dopadla skvěle. Moc gratuluji a myslím, že ty naše kilometry vleček, stop a taky, výměn názorů, stály za to. Během jednoho roku holky vyběhaly titul Českého šapiona práce (samozřejmě s letošním jedním CACTem). Protože pořád cvičíme, Gabi na MSR a Nexa, ty všestranky doběhne.. Rozhodly jsme, vyzkoušet speciální zkoušku retrieverů. Přípravy a získávání informací, hledání terénů pro tyto speciálky. Všechno nám to zabralo spoustu času, ale chuť byla veliká. Nadšení s blížícím se datem zkoušky, sřídaly obavy a vůbec všechny druhy emocí. Stejně jsme se moc těšily a stálo to za to. Na startu 16 teamů došlo 7. Atmosféra super, všichni se podporovali. Krásné práce na velké vzdálenosti, velká výzva, nové kontakty, nové pohledy a zkušenosti. Nexa se mnou na místě 7. a Daisy s Gabkou na 6.  Gabka si potom ještě dala jedny KZPR a teď ... cesta na MSR. 

A mezi polem, lesem a vodou... Celý podzim si Gabka vyřizovala cestu na CRUFT, uteklo to jako voda a já jsem cestu holek sledovala z domu. Ve velké konkurenci nádherných psů si holky doběhly pro r.CC. Prohlédly si anglické pejsky, samce, protože náš sen, který snad bude brzy realitou, je spojen s cestou a poznáním zahraničních, ne příbuzných jedinců. Ano plánujeme krytí Daisy, jenom ještě.. to chce všechno doladit.               Jsem nesmírně hrdá, že si toho plemene spojeného s naším jménem začalo pár... lidí rozhodčích všímat. Po velkém úspěchu v Anglii, se Daisy stala BIS pracovní na klubové výstavě v Polsku, BIG VIII, BIS prac. na klubovce na Slovensku a Rakousku. Na klubovkách v Humpolci oba dny BOB a v neděli krásný a vysněný titul BIS výstavy, tohle je tak užasný pocit, po tolika letech, kdy se svému srdečnímu koníčku věnujete, poctivě. Děkuji Holky moje!  Klubové akce klubů jsou pro nás takovou přehlídkou plemen. Velkou radostí jsou potom krásné posudky. Další akcí tak byla nedávná klubovka RKCZ Náměšť , kdy Daisy oba dny znovu získala krásné hodnocení s tit. BOB. V sobotu přidala tit BIS pracovní a BIS výstavy, neuvěřitelně krásné! V neděli opět BIS pracovní a res BIS výstavy. Holkám to tak krásně šlape, jsou sehrané a ... moje                                                   Na těchto klubovkách se předvedla jeden den Elsie s tit V1 CAJC, Bakula po sobotním VD, (první vystoupeni pod stanem,začínajícím deštěm, nečekaným poctivým prohmatu rozhodčím) mnoho vjemů najednou ho dost zarazilo a nás také. Neděle byla lepší a V1,CAJC BOJ . Lehká nedůvěra, ale zůstala a my začali napravovat to, co jsme neuhlídali. Týden na to Intercanis Brno, změnili jsme i v pruběhu vystavování uplně všechno, včetně handlera, Bakula si vyběhal V1,CAJC, BOJ. Máme radost, ale práce nekončí, jsme na samém začátku.                                                                                                                                                 

Za nedlouho projdou naši mladí pejsci testováním, klouby, kyčle, ramena u westíka genetika... Nadále trénujeme pracovní dovednosti, plánujeme ještě nějaké výstavy. 

Nejvíce diskutujeme a plánujem vrhy našich fenek. Vybíráme vhodné protějšky a nejsou to lehká rozhodnutí . Pokud bych aspoň trošinku naznačila, navnadila, prozradila záměry a sny.  Do roka bychom si přály uvítat nebo oznámit plánované vrhy naší Daisy a Jackie.