Co se děje na Hošťálce

25.06.2015 14:36

Čas neúprosně letí . Téměř čtyři měsíce se přehouply rychlostí blesku a my nestíháme vkládat nové aktuality o nás a naší práci se  čtyřnohou smečkou. Takže malý přehled, co se za uplynulé období u nás stalo.  

Westí miminka, dnes koncem června, mají nové rodiny a zdárně cvičí své nové pánečky. Holčička dostala jméno Bethany a kluci jsou Bond a Banditta. Bethuška žije nejdál( u Hradce Králové), je malou společnicí pro westinku Cecilku a do rodiny paní Olinky skvěle zapadla. Bandi zůstal  skoro za plotem.. je u nás ve vesnici, pár minutek od našeho dvorku, takže je naším častým hostem. Bondík odjel nedaleko , na Velehrad . V rodině s mladými slečnami pomáhá tatínkovi, jedinému chlapovi, udržet ženské pokolení... v klidu. Spolu s pejsky A vrhu se chystáme na sraz westíků do Zlechova (22.8.2015), kde se nás snad sejde velká většina. Uvidíme.

Maximálně se věnujeme našim ročním mladým psům. Zakovi a Donce. Donka s přehledem zvládla klubové zkoušky vloh (ZV) s hlasitostí 4. Náročný horký den ji nesložil a radost z I. ceny s jedinou trojkou byl odměnou pro Laďu i Donu.  Dále cvičí Donka v lese, chystá se na honičské  a barvářské zkušky. Zakovo cvičení je momentálně zaměřeno na práci ve vodě a rákosí. Od malička byla jeho vášňí voda a všechno co se kolem ní děje. Takže se  věnujeme zvládnutí jeho emocí v tomto prostředí. Výsledky vyšetření kloubů, na které jsme čekali dopadly nádherně, DKK A/A a DLK 0/0, takže jsme přihlásili i první výstavy. V třídenní Nitře Zack vyběhal , ex.1, a 2 x CAJC,  2x BOJ, snad se nám bude dařit i na české půdě.. už brzy nás čekají další výstavy. Nepřestáváme pracovat a učit se ke zkouškám, bohužel, zatím nám nahlášené zkoušky pro malou účast zrušili a jiné se kryjí s jinými akcemi, takže vyčkáváme.

Jsme také v neustálém kontaktu s odchovanečky vrhů A, česepíků i westíků. Z westíků se u nás stavil Arnoušek s Hankou a Ondrou z Ostravy. Arny je krásný a šikovný pejsek. Hanka se rozhodla předvést klučíka na další výstavě.  S hodocením VD a krásným posudkem, kde byla penalizovaná úprava se Hanka rozhodla bojovat a dále bude jezdit na odbornou radu do CHS Star West.. odkud pochází tatínek našich B štěňat. Děkuji za ochotu paní Monice, která jí ráda pomůže.  O víkendu přijel oslavit své druhé narozeniny a 4. narozeniny maminky  Bertíček(Albert). Krásné odpoledne u kávy, plné dojmů a lásky jsme si všichni pořádně užili. Bertík je vyrovnaný pejsek, který brázdí ulice Brna a všichni ho kolem znají a mají ho rádi. Amálka zůstala ve vesnici, ta je naším častým hostem a Amanda z Prostějova posílá pravidelně fotky a pozdravy.

Z rodiny česepíků máme po ruce Angiee. Patří do místního MS a díky Davidovi s ní můžu prezentovat naši CHS na výstavách. K oceněním JCH SK a JCH ČR z minulého roku , letos doběhla Šampiona ČR a v Nitře získala výborné hodnocení (3xCAC,2xCACIB,2xBOS).   Angiee  s námi občas  trénuje na další  zkoušky, vyzrálost, kterou jí přinesl další rok života,je velmi zřetelná . Zprávy od Arnoštky z Třebíče ... fenka je v plném nasazení v lovecké praxi a ostudu opravdu nedělá. Je výbornou aportérkou, velmi rychlá a šikovná fena v rukou zkušeného vůdce. Z jara měla úraz, když nezkušeně vlítla do selat a baška jí dala co proto. Dopadlo to dobře, pár stehů je již dnes zahojeno a fenka má velkou zkušenost do příštích roků. Na brněnsku naše barvy hájí i Axl. Je známý široko daleko a podle zpráv, nám ostudu nedělá, ba naopak. V polském Krakowě Gery (Angry) sbírá výstavní tituly a v sozóně lovů, nosí neúnavně vodní ptactvo... Darek.. majitel tohoto krásného pejska se do plemene zamiloval, letos Gerymu přiveze parťačku a parnerku... a uvidíme do budoucna, jak to bude dál.  Od ostatních nemáme toliko zpráv, i když sem tam se ozvou krátkou zprávičkou, která potěší.