Jaké byly první měsíce tohoto roku

01.06.2022 21:45

    Když skončí lovecká sezóna, naše smečka začne více odpočívat.  Loudáme se přírodou a plánujeme , vymýšlíme nové cíle, radujeme se a těšíme na nová dobrodružství.

    Jeden cíl, vrh E chesapeaků, máme na cestě... Moc se těšíme na Nexínky mrňouse... narození očekáváme v druhé polovině července.  Tím je jasné, že úmysl vypilovat disciplíny na vyšší zkoušky, se odkládá. Nevadí, Nexa je fenka šikovná a temperamentní, takže... ještě letos... ledas co, stihne. 

    Daisy trénuje na zkoušky  LU... je to fenka s výborným nosem, se silným zájmem o zvěř, s velkou chutí k aportu, nadšená vodařka. Je učenlivá, potřebuje vychodit a získat zkušenosti, tohle všechno jí nabízíme a moc nás to baví. Daisy si do péče vzala naše Gabka... jednoduše mi ji sebrala... a holkám to šlape! No... těšíme se na ně!

    Pokračujeme i ve  výstavách. Po době omezování musíme přiznat, že nám to chybělo.  Ráda mám ten čas, kdy jsme jen my dvě s Gabkou, na cestách. Ženské plkání u věcí, které nás baví, kamarádi se stejným nadšením kolem pejsků, a když se přidá nějaký ten úspěch...Tomu se říká povedený den.

    Příprava westíka na výstavu není snadná. Ne nadarmo se říká, že vystavit westíka je vrchol kariéry. Správně upravená (trimovaná) srst, chystání srsti před výstavou, načesání na výstavě a celková prezentace tohoto plemene... je to pořád pro mě výzva a velkou odměnou za poslední rok, roky, jsou dochozené tituly Český i Slovenský šampion krásy. Pohlazením jsou získané BOB tituly.  A nade všechno  jsou i chyby, kterými se člověk učí, dost dobře. Mít po boku někoho, kdo pomůže, je také dost důležíté, a proto moc děkuji Monice ze Star Westu. 

    Daisy je parťák Gabky a šlape jim to skvěle. Během prvních měsíců, vyběhaly několik CAC, CACIB, BOB i BOS titulů, mohou se pyšnit Junior BIS titulem, v konkurenci dospělých na RKCZ res. BIS titulem. Jsem na holky hodně hrdá a moc jim fandím. Jsou to nositelky našeho jména...tak ať jdou vidět. Ne menší štěstí  je také v tom, že Daisy byla otestovaná laboratoří Laboklin na EIC, DM, prcd PRA  s vysledkem Negativní... tudíž zdravá. Vlastně Vám můžeme představit chovnou fenu Dream Daisy od Hošťálky, se kterou máme spoustu rozesněných snů.

    Daisy je vnučkou naší Atty z Koleského statku, která zítra, 3.6.2022 oslaví 12 narozeniny. Atinka je naše dáma, srdíčko čokoládové a naše první česepíková. Nemá ani jeden šedý chloupek. Zdraví odpovídá věku, nejradějí pospává v naší společnosti, toulá se zahradou a nejvíce pookřeje s vidinou nějakého jídla. Atinko tak moc ti přejeme klidné stáří, bez bolesti, plné lásky.

    V červnu se narodila i naše první westice Alannis, bude jí 11 let a nám přijde, že se vrací do štěněcích let, plných bláznivin. Neustále štěká a honí ptáčata v zahradě, na jídlo se vrhá jako hladový vlk, nezapomene si vyskočit i na stůl, což nikdy nedělala. Neustále se slunní a snaží se chytit odstín jiný než bílý, no moc jí to nejde. Alička je plná energie a snad nás nic nepřekvapí a bude zdravá a veselá ještě hodně dlouho. 

    No a nesmím zapomenout na naše nové 2 seniory, kteří v dubnu oslavili 8. narozeniny. Zack a Donka. Oba jsou plní elánu. Jako nejzkušenější ze smečky jsou využíváni k práci nejčastěji. V místním sdružení mají své čestné místo a zaučují své mladší, naše psí kolegy. Nerada bych něco zakřikla, ale jsou to vitální psiska a máme z nich obrovskou radost, přejeme si pro ně hodně zdraví a sil.

    Mám velké štěstí, že naše Gabka , je stejný nadšenec jako já a manžel. Máme tím více rukou, času a různých pohledů na náši srdeční činnost. Nemůžu zapomenout na syna  Radima a přítele Gabky Libora, kteří sice nejsou úplně zapálení, jako my, ale kde můžou, pomůžou. Nemít takové opory, nešlo by to, nefungovalo by to. Díky všem, můžou být naši mazlové a pracanti denně na poli, louce, v lese nebo na rybníku , někdy pracovně, někdy jen tak pro zábavu, ale pořád, v klidu s VELKOU LÁSKOU. 

                                                                                                                                    Jana K.