Novinky na dvorku

13.11.2015 21:26

Se začátkem září  proběhlo několik honů na kachny na místním rybníku. Jedinečná příležitost uvést Zacka do lovecké praxe.  Jak jsme předpokládali, jeho práce na vodě potřebuje zdokonalit v poslušnosti,  ostudu určitě neudělal, ale snažíme se pracovat na maximum... takže nejsme nikdy spokojení.:). Práce na dohledávkách nás velmi potěšila. Zackova chuť pracovat a dohledávat je obrovská a úspěšná. Teplou i živou zvěř nosí rychle, přesně a nepoškozenou.... tedy živou.

Z našeho odchovu A chesapeaků je lovecky upotřebitelná Angiee, která pracuje ve stejné honitbě. Bohužel na  prvních podzimních honech chyběla, protože začalo období podzimního hárání... velká nevýhoda u fen a také důvod,proč máme už i psa..:)

U Třebíče pracuje s panem Blechou Arna, která podle slov zkušeného , milujícího vůdce je nepřekonatelná, ano další holka, ze které máme obrovskou radost. Tato fena je úžasně rychlá a přesná. Podle slov jejího pána, je to fena , která je dnes všestranně použitelná.

Zprávy od Brna potvrzují výbornou loveckou připravenost u Axla, který složil PZ v I.c. a dále aktivně pracuje jako pomocník v honitbách našich lesů.

Ashley nedaleko svého místa narození, jen pár km od nás spolupracuje v MS . Je šikovná a krásně dohledává na barvách, výborná na bažantech... ačkoliv se svým mladým páníčkem ještě zkoušky nezvládli.  

A krásné zprávy přišly i z Polska, kde Geroušek složil pracovní zkoušky a dál pracují na zdokonalení. Lovecká vášeň tohoto pejska je nepřehlédnutelná a rychlost a přesnost si páník velmi chválí...