Po půl roce

04.12.2013 14:35

Prvnímu odchovu od Hošťálky

Štěňátka z „ A“ vrhů budou mít brzy 6 měsíců.  Na všechny moc  vzpomínáme . Teď , kdy je brzy tma… prohlížíme všechny pořízené fotografie.. a že jich je spousty.

Všechna ta bílá a hnědá stvořeníčka mají  své báječné pány . Z domovů chodí fotky a krásné zprávy.  Westík Bertík (Albert),  své první trimování zvládnul na jedničku .  Život bez něj , si rodinka už nedovede představit…chápu.

                                              

Amálka v Prostějově se chystá na své třetí trimování. Čas sněhu a deště  může být pro westíka zajímavým obdobím… naše Alannis miluje válení se ve všem mokrém.. Amálka pro jistotu dostala nový obleček,  ve kterém jí bude po trimování teplo..

                                             

Arny v Ostravě už vyzkoušel první sníh. S paničkou tvoří super team..

 Westí holčina, Mendy, zůstala blízko domova,  spolu se slečnou česepíkovou  Angie , jsou naší častou návštěvou.  Atta s Alannis  pokaždé ohromeným výrazem koukají do našich očí a čekají , kdy  si konečně, ta třeštidla,  odvezou.                                                                

                                                

    I když  občas něco provedou, vlasy hrůzou občas vstanou, rodiny našich mrňousů by neměnily.

Angie je šikovná fenka. Denně poznává nové terény místního mysliveckého spolku, miluje vodu .  Všechno zatím nasvědčuje, že z ní bude lovec jak se patří… Z nedaleké vesnice nás jezdí potěšit švagrova  Ashley,jejím hlavním lidským parťákem  je synovec Petr. Ve smečce s jagošema, nahradila místo ohařky ,která odešla na zasloužilý odpočinek..Uvidíme, jak se  zasloužilý „ohařák“ popere s temperamentem  česepíka.

                                              Angie

                                              Ashley

Aston a Abigail bydlí v Hodoníně. Každý má svou rodinu, ale navštěvují se.  Oba  jsou to miláčkové rodin, navštěvují   psí školku . Abii dostala jméno Megii  a je velmi učenlivou mladou slečnou, která podle  paničky , doslova čeká na možnost naučit se něco nového..Aston je pohodový pes, kliďas a pohodář. Má svou hlavu, ale je učenlivý.V mladé rodině s dětma se má nadovádět.. No a směje se jak d…. říká vesele paní  majitelka. Aktulání fotky přidáme, hned jak se nějaká inteligentní povede…

Za Arnu nám často posílá pozdravy její páneček. Tento kudrnáč měl do poslední chvíle patřit nám, ale osud si to naplánoval jinak a lépe to dopadnout nemohlo.  Z potěšujících emailů si dovolím vložit pár řádků: „ ..chodíme téměř denně do lesa a musím se také učit a to hodně, páníček říká, že bych byla zaostalá..stopu pána udělám už i  na 300m, začínáme pomalu  aportovat, aport vzorně držím, rány se nebojím, i když  jsem na vodítku a páníček vystřelí nade mnou….moje parádní disciplína, vydržím hlásit 5 minut na srnčí kůži a  vůbec už od ní neodejdu…páníček mě za to moc chválí..“. Takové emaily opravdu zahřejí.                     

                                                    

 V Krakowě se zabydlel Angry, jako pozorovatel se účastnil prvního lovu. Bez reakce na výstřel, s chutí aportovat , se dál učí základům nutným pro pořádného loveckého psa.

                                            

Aira žije u Přerova. Se svou paničku se chystají  na svou první výstavu. Poslušnost  procvičují za pomocí šikovného kamaráda kynologa. Aira i v chladném počasí vymetá každou kaluž . Moc holkám fandíme.

                                              

Atien začátek života v nové rodině ,prožíval na bytě, společnost mu dělá  i kočka,  která občas musí uniknout do vyšších míst. Do vánočních svátků se má stěhovat do domku se zahradou. Argo a Axl  jsou  chystáni pro loveckou praxi.