Velká radost

29.10.2013 17:32

16.10.2013

V loňském roce se Atta úspěšně složenou zkouškou všestrannosti nominovala na MSR 2013. O účasti na soutěži jsme díky plánovanému krytí, vážněji nepřemýšleli. Ale skutečnost, že štěňátka měla odcházet v půli srpna, takže nějaký čas na lehkou přípravu by byl, rozhodla. Svou účast jsme potvrdili. Od září jsme se zkušebním řádem Attě připomínali, jak  co má vypadat…J. Týně se líbila možnost utéct od posledních nezadaných mrňousů. To nám ukázala na SZVP,kde vyhrála a opravdu mákla s chutí. Tím i cesta na MSR se stala aktuální..

Obrovskou radost nám přinesl víkend  11.-13.10.2013. Ve vrcholné soutěži retrieverů, na VII. ročníku MSR v Písku, letos pořádané KCHLS, se Atta z Koleského Statku umístila na nádherném 3. místě, s tit. CACT a ohodnocena za nejlepší práci v lese. Šanci umístit se na místě druhém prohrála v rozstřelu, kdy na handlingu nezapomněla na venčení a dala přednost upravení si kusu, těsně před odevzdáním. Tento rozstřel tímto udělala napínavější a potvrdila svou chesapeakovskou hlavu.

V průběhu září,  po úspěchu na SZVP, odešla do nového domova fenka Arna, která původně měla zůstat doma. Stala se miláčkem v rodině lovce a rozhodčího z výkonu. O její budoucnost nemáme strach, což ovlivnilo naše rozhodnutí. Arnoštka, zvládla přechod do nového domova bezvadně a hned ošéfovala své území a hlasitě dává vědět, kdo je teď pánem dvora a okolí..

Vybrat si svého loveckého psa a společníka přijel i zkušený lovec z Polska. Rozhodnutí padlo na Geryho. Tento typový krásný pes, s nepřehlédnutelnými loveckými vlohami, byl dobrou volbou, Gery odjíždí  tento týden 18.10. Doma nezahálel, chodil do honitby, sledoval teplé stopy zvěř, naučil se chodit na vodítku, reaguje na jméno i přivolání. Nejeví známky bázlivosti ani při výstřelu, ani v jiných situacích.  Budeme určitě ve spojení a snad se i občas uvidíme..

 Pro pejska, který zůstal volný, tedy Atien..Timíček..přijela rodina ze Slovenska a ihned si Timiho  odvezla… První zprávy z domova jsou pozitivní a nová rodina je nadšená.

Dnes je 16.10.2013 poslední štěně se chystá na cestu . Naše kniha se zavírá a otvírá se jich 15 nových.

Přejeme všem, jen to nejlepší … J.